Rss

Betalda undersökningar på nätet

Hej på er!

Jag tänkte skriva lite om att göra undersökningar på nätet. Vem som helst kan nämligen gå med i marknadsundersökningspaneler och det är precis vad jag har gjort. Jag har faktiskt varit aktiv i över två månader nu. Det började med att jag anmälde mig till de marknadsundersökningssajterna som jag hittade på www.surveybee.se. Jag tänkte förklara lite vad det är jag gör och varför det kan vara en bra idé även för dig att börja fylla i undersökningar online.

Företag behöver ha feedback på sina produkter för att kunna förbättra dom. Ifall inte företag gör det så kommer de till sist att bli omsprungna av sina konkurrenter. De här företagen anlitar så kallade marknadsundersökningsfirmor som då utför själva undersökningen åt företagen. Som ni kanske förstår så är den här informationen väldigt viktig att ha, företag kan förlora väldigt mycket pengar ifall de inte hela tiden jobbar för att förbättra sina produkter och tillgodose konsumentens behov.

Det är här jag kommer in i bilden. Jag är medlem på flera av de här marknadsundersökningsfirmorna. När företag gör en beställning på information som de vill ha, till exempel vad konsumenten tycker om deras senaste produkt, så skickar de ut en beställning till de här marknadsundersökningsfirmorna. Marknadsundersökningsfirmorna skicka i sin tur ut enkäter till den målgrupp som är mest lämpad att svara. Till exempel, ifall ett företag bara vill ha information från män om deras rakningsvanor så skickas givetvis inte enkäten ut till kvinnor.

Informationen som företagen får är värd mycket, och dessa företagen är därmed villiga att betala mycket pengar till marknadsundersökningsfirmorna. Marknadsundersökningsfirmorna kan därmed i sin tur betala mycket till oss som svarar på enkäten. Ju fler undersökningssajter som man är medlem i, desto fler enkäter får man skickat till sig (via e-mail) och ju mer pengar kan man tjäna.

Jag själv är medlem i 4 olika paneler. Jag började med att anmäla mig till alla paneler jag kunde hitta (vilka var rätt så många). Efter att ha jobbat med dem ett tag kunde jag sedan avgöra vilka jag ville fortsätta med eller inte. Vissa marknadsundersökningsföretag/undersökningsajter betalar mer, men det kan också vara så att vissa paneler helt enkelt skickar ut roligare enkäter att svara på. Belöningen jag får är inte jättemycket, men den gör lite skillnade i vardagen. Jag tänker använda pengarna från undersökningarna för att kanske gå ut och äta på restaurang då och då eller för att spara ihop pengar till en resa med familjen. Går man in med låga förväntningar om vad man faktiskt kan tjäna (det är absolut ingenting som du blir rik på) så kan man faktiskt tjäna en slant extra.

Comments are closed.