Rss

Effektivisera dina drömmar

God förmiddag på dig. Hoppas att du har fått en fin start på denna onsdag och att du, liksom jag, njuter av att vi går mot ljusare tider.. Snart är våren här – håll ut några månader till. I dag vill jag berätta om ekspertvalg.dk och om hur denna tjänst har förändrat livet till någon jag håller kär. Så, här sitter jag nu och drömmer om den stundande våren, vilket får mig att osökt tänka på en annan typ av dröm – nämligen drömmen om att uppnå det mål som kommer att göra tillvaron komplett. Målet med livet (vad är det?). Människor som uppnått just sådana målsättningar – vad de alltid drömt om att få göra, inspirerar mig något enormt och de får mig att tro att det mesta är möjligt bara man vill och kämpar tillräckligt hårt för det. Även du och jag kan nå våra drömmar och livsmål!

Drömmen om ett eget kafé

I dag vill jag berätta för dig om min mamma. Så länge jag kan minnas har hon pratat om att öppna sitt egna kafé med tillhörande butik för bröd, kakor och lunchmat såsom fräscha sallader och smakrika baguetter. Detta har varit hennes dröm, men det har alltid funnits tvivel med i bilden som hon målat upp för mig och min syster; ”jag är inte så bra på det här med ekonomi – vem skulle sköta bokföringen åt mig? Det är såklart svårt att starta eget, jag skulle nog inte klara av det.” Jag har alltid sett att viljan om att uppfylla denna dröm är stark hos min mamma, samtidigt som hon förträngt den och nöjt sig med den rådande tillvaron. Det är något sorgligt med att se en person i sin närhet begränsa och förminska sig själv och sina ambitioner på grund av en rädsla för framtiden. Men misströsta inte, detta kommer att bli en solskenshistoria..

Så gjorde hon det

Så kom det sig då, att min egna lilla mamma tog steget och bestämde sig för att öppna ett kafé. Hon hittade en mysig liten lokal och hade mod nog att investera i denna. Hon fick till och med pappa att gå med på att sköta bokföringen åt henne – ”han behöver ett fritidsintresse” tyckte hon. Jag hade av en gammal kursare hört om ekspertvalg.dk - en tjänst där man som företagare kan beställa offerter från olika leverantörer för de intresseområden och element som präglar ens organisation. Vi fyllde snabbt och enkelt i några formulär på denna hemsida – rörande kaffeautomater, betalningsterminaler och kassasystem. Vidare önskade vi information kring olika slags säkerhetslösningar såsom inbrottslarm,  såväl som system för tidsregistrering av anställdas arbetstider. Ett par dagar senare kunde vi motta offerter från olika leverantörer av dessa produkter och system – alla önskade oss som kunder.

mammas-kafe

Efter långa funderingar och visualiseringar av framtida scenarion fattade mamma sina beslut om vilka leverantörer hon skulle välja. Sedan dess har hon varit stensäker på sin sak och aldrig strävat bakåt – när man väl gjort ett val måste man tro på att det är det rätta och ge det sin fulla positiva kraft även i de stunder man tvivlar, man blir tokig annars. Vägen mot att uppfylla drömmen om en egen verksamhet har varit lång och min mamma har arbetat hårt. Men faktumet kvarstår; allt som är värt att uppnå i detta liv måste man kämpa för.

Comments are closed.